U nedjelju utakmica sezone za Školu rukometa Čelik junior

Rukometaši Škole rukometa Čelik junior u nedjelju igraju utakmicu sezone kada u Zenici dočekuju ekipu Kaknja.

Ova utakmica bi mogla u konačnici odrediti ekipu koja će se plasirati u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. U domaćem taboru ističu da spremno dočekuju ovaj susret.
“Što se tiče trenutne situacije u kojoj se nalazimo ona je već sada za nas veliki uspjeh i šta god da se dogodi u toj utakmici u nedjelju za nas neće biti poraz. Mi smo jedna od najmlađih ekipa u prvenstvu, 90 posto igračkog kadra su domaće snage, momci koji su željni borbe. Respektujemo ekipu Kaknja koja je dosta iskusnija od nas, analizirali smo njihovu igru i vjerujem da možemo napraviti pozitivan rezultat”, kazao je tokom današnje press konferencije Vladimir Zeljko, trener Škole rukometa Čelik junior.

“Utakmica protiv Kakanja ima veliki značaj za sve nas, ali mi moramo ostaviti posljednji atom snage, a na kraju, ako to ne bude dovoljno nećemo biti nezadovoljni”, kazao je mladi rukometaš Džan Čeljo.

“Zadnjih mjesec dana smo dosta dobro trenirali, hemija u ekipi je jako dobra i mislim da će rezultat biti pozitivan u nedjelju. Vrijeme je da Zenica dobije premijerligaša”, kazao je Edhem Grabus.

“Atmosfera u ekipi je sjajna, momci naporno treniraju i koristim ovu priliku da pozovem sve naše navijače i simpatizere kluba da dođu u nedjelju i da budu naš osmi igrač kako bi smo slavili pobjedu koja bi nas stavila na sami prag ulaska u premijer ligu”, istakao je Anes Suljić.

“Škola rukometa Čelik junior je nastala 2009. godine kao servis seniorskom klubu Čelik, ali evo već nekoliko godina imamo seniorsku ekipu iz poznatih razloga, a također imamo i sve ostale selekcije u klubu koje nastupaju u ligama Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona i svi se nalaze u vrhu tabele”, kazao je Đenan Dedić, direktor Škole rukometa Čelik junior.

Utakmica između Čelik juniora i Kaknja igra se u nedjelju u Gradskoj areni Husejin Smajlović sa početkom u 19 sati. Iz domaćeg kluba su pozvali sve simpatizere rukometa da u nedjelju ispune Gradsku arenu Husejin Smajlović.(N.G.)