SD Winner: Počeli treninzi na otvorenom

Nakon treninga u zatvorenom, a dolaskom ljepših dana, Sportsko društvo Winner jučer je započelo treninge sa djecom na otvorenom, odnosno na Kamberovića polju.

Sinoć su najmlađi učili voziti biciklo, te role, a u narednom periodu uslijedit će treninzi iz atletike.
„Iskoristit ćemo blagodati Kamberovića polja. Do sada imamo oko 100 prijava za ovaj kompletan program što se dešava napolju. Nadamo se dobrom druženju, nadamo se da će sve proteći u najboljem redu. Mi smo servis za ovo čime se bavimo i nadamo se da ćemo roditelje osloboditi obaveze obuke vožnje bicikla i rola koja je s jedne strane zahtjevna, dok s druge strane s našim trenerima profesionalcima to ide jako brzo i evo još je jako malo mjesta i pozivam naše sugrađane da djecu prijave tako da narednih mjesec dana provedemo u jako finom druženju“, kaže Sanjin Aldobašić ispred Sportskog društva Winner.
Sinoć je bio prvi trening na otvorenom i formiranje grupa, a kako kaže naš sagovornik za tri ili četiri treninga će se to iskristalisati.
„Djeca nakon četiri, pet treninga savladaju osnove tako da već sigurno mogu da voze biciklo i role. Sa atletskim klubom ćemo raditi školu atletike, nadam se da ćemo to produžiti s obzirom na veliki interes tako da mogu reći da ostvarujemo svoju viziju i misiju“, kaže Aldobašić.
SD Winner je lider ne samo u Bosni i Hercegovini nego i šire kada je riječ o ovoj vrsti rada sa djecom. Težnja je uključivanje što većeg broja predškolskog i mlađeg školskog uzrasta u organizovanu tjelesnu aktivnost. (N.G.)