„Kultura i grad“ naziv Druge studentske konferencije u oblasti kulturalnih studija

„Kultura i grad“ naziv je Druge studentske konferencije u oblasti kulturalnih studija, koja se danas održava u Zenici u organizaciji zeničkog Filozofskog fakulteta i njihovog Odsjeka za kulturalne studije.

“Konferencija pokriva širok dijapazon tema kao što su borba za javni prostor, urbanizacija, kultura stanovanja, urbani identiteti, razvoj kulturnih prostora, kulturologija itd., a sve su to teme radova studenata ovog fakulteta, koje sami prezentuju tokom ove konferencije”, ističe Adnan Bujak, prodekan za nastavu i studentska pitanja Filozofskog fakulteta u Zenici.

“Ova konferencija je od društvenog značaja jer će se otvoriti problemska pitanja u ovoj oblasti, kako bi došli do određenih zaključaka, a ovakvi i slični skupovi posebno su važni za studente, jer se na ovaj način uče da kroz kritičko razmišljanje sami dolaze do rješenja određenih problema”, navodi Neria Prnjavorac, studentica druge godine zeničkog Filozofskog fakulteta, koja je danas izlagala o temi „ Kultura stanovanja“. (V.J.)