Danas oblačno sa kišom, na planinama snijeg

U BiH jutros je pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom.

Temperature zraka u 08.00 sati (°C): Bjelašnica -3; Bihać, Gradačac, Livno, Prijedor, Sanski Most 4; Sokolac 5; Banja Luka, Bijeljina, Bugojno 6; Sarajevo, Srebrenica 7; Doboj, Grude, Trebinje, Zenica 8; Mostar 10 i Neum 13.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Sunježica ili snijeg su mogući i u nizinama sjeverozapadne Bosne.

Tokom poslijepodneva u većem dijelu zemlje postepeni prestanak padavina uz kratkotrajno smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren na sjeveru Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostalim područjima jugozapadni. Dnevna temperatura od 2 do 8, u centralnim, istočnim područjima Bosne i u Hercegovini do 12 stepeni.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prije podne sa susnježicom ili slabim snijegom, u nizinama će padati i slaba kiša. U Hercegovini povremeno sa pljuskovima veći dio dana. Postepeno smanjenje oblačnosti tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4 stepeni, na jugu zemlje do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Meteorolozi u ponedjeljak prognoziraju sunčanije vrijeme, a vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu zemlje do 6 stepeni Celzijusa.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu zemlje do 15 stepeni Celzijusa