Srce za djecu oboljelu od raka: Kampanja “Sada je dobro vrijeme da bi se činilo dobro”

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ u aprilu pokreće kampanju pod nazivom „Sada je dobro vrijeme da bi se činilo dobro“.

Cilj kampanje je skrenuti pažnju na djecu oboljelu od raka, raditi na podizanju svijesti o problemima sa kojima se suočavaju, njihovim potrebama te pružiti im podršku na putu ka ozdravljenju.

Između ostalog, naravno, vrlo nam je važno nekako da uvijek skrenemo pažnju na našu djecu. Ovaj put ćemo kroz ovu kampanju to uraditi kroz temu porodice, da kažemo koliko je važna porodica generalno i u životu jedne zdrave porodice, ali i naravno pogotovo u momentima i u situaciji velike traume, u ovom slučaju to je maligna bolest kod djeteta“, kazala je Atifa Buldić-Bešić, potparolka Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Atifa Buldić-Bešić

Kampanja će trajati od 01. aprila do 01. maja te će biti realizirana online.

Pripremili smo zaista dosta i video materijala i dosta vizuala koji će pričati i zaista posebne priče naših mališana, pogotovo naše male Hane iz Zenice i njene porodice“, dodaje Atifa Buldić-Bešić.

Bit kampanje je informisati građane i širu društvenu zajednicu da su i oni jedna važna karika u sistemu pružanja podrške djeci oboljeloj od raka. Pružiti podršku ka ozdravljenju mališana je dobro koje građani mogu učiniti za njih. (A. S.)