Neimari nakon velikog preokreta došli do vrijedne pobjede protiv Konjica

Zenički Neimari podarili su pobjedu svom gradu za rođendan.

U prvoj polufinalnoj utakmici  play offa (doigravanja) za ulazak u futsal Premijer ligu BiH slavili su protiv  ekipe FK Konjic, prvaka grupe 3, sa 6:5. Utakmica je odigrana u fantastičnoj atmosferi pred oko 800 gledalaca koji su bodrili svoj tim tokom cijele utakmice.

Neimari su odlično otvorili susret. Za tri minuta igre imali su rezultat 3:0. U drugoj minuti mrežu gostiju načeo je Karić. Minut kasnije mreža Konjica tresla se dva puta. Pogađali su Salkić i Šišić. Gosti prvi put pogađaju u 5. minuti golom Dizdarevića za 3:1. Na 3:2 smanjio je Marić a u 15. minuti izjednačio je na 3:3 Dizdarević. Odličnu igru gostiju u prvom poluvremenu potvrdio je u 19. minuti Marić za 3:4. Bio je to rezultat prvog dijela susreta.

U nastavku hladan tuš golom Gekića za 3:5 uslijedio je u 21 minuti. Na 4:5 smanjio je Karić u 25. minuti utakmice, a minut kasnije publika je na nogama. Krehmić je izjednačio na 5:5. Napadi domaćih krunisani su u posljednjoj minuti igre. Kapiten Seldin Zatagić donosi vrijednu pobjedu svom timu za 6:5.

Neimari su u ovoj utakmici igrali bez povrijeđenog Anela Dedića. Trener Mirko Čampara odlučio se za sastav:

Mirzad Kozlić (golman), Seldin Zatagić (cap), Sulejman Salkić, Mahir Karić, Amar Šišić, Amir Baručija, Elmin Zatagić, Faik Selman, Alija Bajrić, Hadis Krehmić, Erdin Ramić, Amar Vehabović, Emin Husejnović, Samir Spahić.

Revanš utakmica polufinala play offa za prvaka Prve lige i plasman u Premijer futsal ligu BIH igra se 26. ili 27. marta u Konjicu. (M.P.)