RK Čelik u nedjelju domaćin ekipi Rudara iz Banovića

Rukometaši Čelika, lider na tabeli, u narednom 14. kolu Prve rukometne lige FBiH u Gradskoj areni Husejin Smajlović dočekuju odličnu ekipu Rudara iz Banovića.

I pored toga što veoma cijene i respektuju ekipu gostiju, u Čeliku vlada optimizam očekujući novu, dvanaestu prvenstvenu pobjedu.

“Rudar je veoma neugodna ekipa i u prošlosti nam je zadavala velike probleme. Izuzetno cijenimo ekipu RK Rudara u kojoj nastupa na dvojnu registraciju i četiri-pet prvotimaca premijerligaša RK Konjuha iz Živinica. Medjutim, mi nemamo pravo na kiks, do sada smo ostvarili sjajne rezultate i iz ove utakmice očekujemo samo pobjedu”, izjavio je Ljubomir Filipović Miki, trener RK Čelika.

Dragičević: I ovoga puta idemo na pobjedu!

U RK Čeliku se ove sedmice ozbiljno radilo i treniralo, uigravale su se nove varijante, specijalno za RK Rudar, a jedan od najboljih igrača Čelika, golgeter Ante Dragičević, kaže:

“Poznajem odlično ekipu Rudara i tamo imam dobrih drugara. Momci znaju igrati rukomet, međutim, mi i ovoga puta idemo na pobjedu! U dosadašnjem toku prvenvstva pokazali smo da smo ubjedljivo najbolja ekipa u Ligi i trenutno ekipa sa najboljim sportskim rezultatima u našem gradu! Kao i u prethodnim utakmicama, daćemo sve od sebe i idemo na novu pobjedu”, izjavio je Dragičević.

Iz Uprave RK Čelika pozivaju navijače da bodre tim

Uprava RK Čelika poziva sve ljubitelje rukometa i sporta da u nedjelju, 13. marta, dođu u što većem broju i bodre svoj tim na putu do Premijer lige BiH. ”Sticajem okolnosti, tek u trećem proljetnom kolu igramo pred svojom publikom. U prethodna dva kola sa dva važna gostovanja i od jakih protivnika – RK Jajca i RK Borca u Tešnju – donijeli smo važne bodove. Pozivamo ljubitelje Čelika i rukometa uopšte da dođu u nedjelju u 13 sati u Gradsku arenu, vide i bodre jedan novi, borbeni, snažni tim Čelika, gdje očekujemo dvanaestu prvenstvenu pobjedu”, poručuju iz Uprave RK Čelika.

RK Čelik je prvi na tabeli Prve lige FBiH sa 23 boda, ispred Slobode II iz Tuzle sa 20, te RK Kaknja i RK Jajca sa po 18 bodova.