Omladinska banka Zenica: Poziv za sve mlade

I ove godine Omladinska banka Zenica otvara poziv za sve mlade u našem gradu da pišu društveno korisne projekte i mikrobiznise.

Fondacija Mozaik u saradnji sa Gradom Zenica radi na projektu Omladinske banke Zenica putem Poziva za projekte mladih i Poziva za biznis ideje mladih. Prijave su moguće do 14.03.2022. godine do 14 sati. Ukoliko imaju dobru ideju i želju da pokrenu projekat od društvenog značaja, mladi od 17 do 35 godina mogu biti podržani u iznosu od 500 od 1.500KM. Postoji i polje za mikropoduzetništvo, gdje se mladi poduzetnici podržavaju ka ostvarenju mikrobiznisa u iznosima do 2.000KM. Međutim, ove godine se javlja i prilika za već pokrenute mikrobiznise koji su opstali šest mjeseci u radu, te njih Omladinska banka nagrađuje sa dodatnih 3.000KM kako bi unaprijedili svoj postojeći mikrobiznis.

„Naravno važno je istaći da smo i prethodne dvije godine kroz Omladinsku banku i saradnju grada Zenice podržali veliki niz projekata. Radi se o preko 30 društveno-korisnih projekata i šest mikrobiznisa“, ističe koordinator Omladinske banke Zenica, Ermin Mandžuka.

Korisnici dobijenih sredstava su veoma zadovoljni i opstali su i nakon pandemije korona virusa, ističe naš sagovornik, smatrajući da je to zbog njihove ambicioznosti, upornosti i želje za promjenom u svojoj lokalnoj zajednici.

„Ono što još mogu istaći je to da osim redovnih poziva koje otvara Omladinska banka Zenica, postoji i poziv za srednje škole u saradnji sa Mrežom savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine, gdje podržavamo striktno srednje škole i srednjoškolce da implementiraju neki društveno koristan projekat u svojoj srednjoj školi“, kazao je Mandžuka.

Zainteresovani se mogu prijaviti putem platforme www.lonac.pro gdje će pronaći sve dodatne informacije. Svim mladim grada  Zenice Omladinska banka stoji na raspolaganju u kancelariji Centra za mlade, ali i putem društvenih mreža. (A.K.)