Gradonačelnik Kasumović posjetio radnice apoteke Mr. Weiss

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas apoteku Mr. Weiss u kojoj je prije dva dana uz prijetnju oružjem izvršeno razbojništvo, a koja djeluje u svojstvu Javne ustanove Apoteka “Zdravlje” Zenica i jedina je dežurna apoteka koja radi tokom cijele noći u gradu.

Kako je tom prilikom rekao gradonačelnik Kasumović, odlučio je posjetiti hrabre radnice apoteke koje odgovorno i predano rade svoj posao.

“Nažalost, svjedočili smo nemilom događaju koji se dogodio, a zbog kojeg su radnice pretrpjele strah. Na takvu pojavu nemoguće je ostati ravnodušan, međutim, treba odati priznanje radnicama koje su, kako sam informisan, postupile hrabro i profesionalno u ovoj situaciji. Zato sam danas došao da ih posjetim, ali i pružim podršku”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Ovu priliku gradonačelnik je iskoristio da razgovara i sa direktoricom Mirsadom Strika, koja je iznijela trenutne probleme sa kojima se ova ustanova suočava, ali i načinima na koje bi se moglo poboljšati funkcionisanje ustanove.