Košarkašice Čelika i dalje u borbi za play off

Sedmi ovosezonski prvenstveni poraz košarkašice Čelika upisale su na gostovanju kod RMU Banovića sa 86:62.

Ovoj utakmici prethodila je serija od tri uzastopna poraza. Od Leotara, Orlova i Lavova. Lošu seriju prekinula je pobjeda u meču sa Jedinstvom. Sa osam pobjeda i sedam poraza zenički premijerligaš je trenutno peti na tabeli sa 23 poena. Ekipa trenera Armela Mujakovića još uvijek je u igri za četvrtu poziciju i play off. Zbog finala Kup-a narednog vikenda slijedi kraća pauza. Liga se nastavlja 12. marta utakmicama 17. kola. Košarkašice Čelika ugostiće ekipu Feniksa. Biće to prilika da im se revanširaju za poraz iz prvog dijela sezone kada su slavile protiv Čelika sa 59:45.

„Ostalo je još šest kola do kraja lige. Nakon domaće utakmice protiv Feniksa, idemo Konjicu pa Mladom Krajišniku. Zatim dolazi nam Igman. Jedno kolo smo slobodni. Zbog finala Kupa ovog vikenda imamo pauzu. Pokušaćemo da se refrešujemo i da pokušamo da pobjedimo ekipu Feniska i da nastavimo put. Ako nam se poklope neki rezultati nije nam nedostižno četvrto mjesto. Na početku sezone nam nije bio cilj play off već afirmacija mladih igračica i da kroz utakmice stasaju da bi sljedeće sezone ili za godinu dvije imali dobru ekipu“, izjavio je za Zenicainfo.ba Armel Mujaković, trener KŽK Čelik.

Tokom vikenda u Zenici selektorica Dragana Svitlica je održala kontrolni reprezentativni trening za mlade košarkašice U18 reprezentacije na kojem je bilo i 6 talentovanih  igračica iz Čelika.

“Bilo je naših šest igračica 2004. i 2006. godište. U razgovoru sa selektorkom sam čuo da su dobro odradile trening. Mi smo zadovoljni zato što imamo dosta mladih igračica koje dobro napreduju. Naše četiri košarkašice uporedo su igrale i za ekipu Jumpera u A1 ligi. Imamo uzak roster. One imaju utakmicu za utakmicom. To je veliki problem, tu se one dosta istroše. Za ekipu Jumpera igraju po 40 minuta, tako da nemaju dovoljno dana da se odmore. Nisu spremne za toliko utakmica u jednom dijelu sezone”, izjavio je trener Armel Mujaković.

Jutrošnji trening maksimalno ozbiljno odradile su Džejlana Indžić i Ajla Selimović.

„U Banjaluci smo izgubili od Feniksa, ovdje ćemo se potruditi da im se revanširamo i da ih pobjedimo. Poziv u reprezentaciju daje mi još više motiva da još bolje treniram i da još bolje radim, tako da se maksimalno trudim na treningu da pomognem svojoj ekipi i da napredujem kako bi mogla zaigrati za prvi tim“, optimista je kapitenka Čelika, Ajla Selimović.

„Želimo još bolje iskoristiti pauzu kako bi se pripremili za nastavak lige. Na nama je da iskoristimo priliku i da uradimo najbolje što možemo i da se popnemo za stepenicu više na tabeli“, kaže Džejlana Indžić. (M.P.)