Rukometaši Čelik juniora spremni za nastavak sezone

Drugi dio sezone u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH starta narednog vikenda 26. februara utakmicama 14.kola.

Prvi dio sezone mlađi zenički ligaš Čelik junior završio je na četvrtom mjestu sa 14 bodova i omjerom 7 pobjeda i 5 poraza. Glavni konkurenti juniorima za viši plasman su Jajce i Kakanj, ujedno ekipe koje konkurišu za vrh tabele i prvo mjesto.

„Mi u prvom kolu gostujemo kod ekipe Travnika koja nas je u prvom kolu iznenadila u Zenici i mi se spremamo da im se revanširamo. Moja ekipa je spremna. Dorbo smo radili. Odigrali smo i prijateljske utakmice sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva. Puno smo spremniji i kvalitetniji nego u predhodnoj polusezoni. Naš cilj i u ovoj polusezoni jeste da najmanje tri talentovana dječaka koji su 2006 godište „izbacimo“ u prvi plan i priključimo prvom timu. To je jedini ispravni način da pravimo svoje igrače i stvaramo svoj tim. Cilj nam je promovisanje što više naših igrača“, izjavio je za Zenicainfo.ba Vladimir Zeljko, trener ŠR Čelik junior.

Ambicije Juniora su popeti se za stepenicu ili dvije više u odnosu na polusezonu.

Zeljko je u razgovoru za naš portal potvrdio kako se nada da u nastavku neće biti stresnih situacija kada je u pitanju finansijska situacija i odigravanje prvenstvenih mečeva. Takođe naglasio je da je Čelik junior još uvijek otvoren za saradnju i eventualnu fuziju sa Čelikom, kako bi Zenica dobila kvalitetan i jak tim.

„Već nekoliko godina pokušavamo da to napravimo. Čak smo bili potpisali i sporazum o zajedničkom djelovanju i fuziji. Nažalost druga strana je od toga odustala. Nismo protiv fuzije ili nečega sličnog. Iz Rukometnog kluba Čelik izajvili su da to nije potrebno i da oni žele dva jaka kluba u gradu što mislim da nije ostvarivo“, naglasio je za kraj naš sagovornik.

U nastavku drugog dijela sezone Čelik junior će biti jači za dvojicu povratnika. To su Muhamed Ajanović i Jasmin Omerović. (M.P.)