U ponedjeljak kiša u nizinama, a u višim područjima snijeg

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH za ponedjeljak najavljuju pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno u Hercegovini može padati slaba kiša. U drugom dijelu dana širom zemlje se očekuje kiša u nizinama, a u višim područjima snijeg.

U večernjim satima i tokom noći na utorak i u nizinama može padati susnježica ili snijeg, osim na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Povremeno će biti i jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu do 11 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni Celzijusa.

U Bosni u utorak će biti djelomično vedro, u Hercegovini sredinom dana razvedravanje. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima slaba susnježica ili snijeg, na jugu kiša. Tokom dana rijetko u Bosni može pasti slaba kratkotrajna kiša. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. Povremeno sa jakim udarima vjetra. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 3, na jugu do 8 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.

U srijedu meteorolozi prognoziraju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u Bosni može pasti slaba kratkotrajna kiša prijepodne i sredinom dana. U Hercegovini sunčanije uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Povremeno može biti i jakih udara vjetra. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između – 3 i 2, na jugu zemlje do 6 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje do 15 stepeni Celzijusa.

bhrt.ba