Fuad Kasumović osniva svoju stranku

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, osniva svoju stranku, a Osnivačka skupština za stranku “Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad” zakazana je za subotu, 19. februar, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica sa početkom u 19 sati.

Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz” Kenan Uzunović, predsjedavajući Osnivačke skupštine, kazavši da uveliko teku pripreme za ovaj događaj.

“Svim predsjednicima stranaka, osim SDA i A-SDA, odnosno NES-a, kao i njihovim delegacijama danas i sutra će biti poslani pozivi da prisustvuju Osnivačkoj skupštini, kao i drugim gostima iz cijele BiH čiji dolazak očekujemo. Ovo je, zapravo, samo realiziranje ranijih najava gradonačelnika Kasumovića, a s obzirom na brojne upite građana koji su izrazili interesovanje da se učlane u stranku. Uvjereni smo kako će “Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad” biti najbolji odgovor kao alternativa za politiku SDA koja iz dana u dan tjera ljude iz naše zemlje”, poručio je Uzunović.

Ističe da se u ulici Islambegovića put završavaju i prostorije stranke, koje će biti na raspolagnaju za sve građane koji žele dati podršku stranki i učlaniti se.

“Prostorije zvanično otvaramo u ponedjeljak i vrata su otvorena za sve građane”, zaključio je Uzunović.

Avaz.ba