Predsjedništvo stranke HDZ 1990 održalo danas sjednicu u Zenici

Predsjedništvo stranke HDZ 1990 održalo je danas sjednicu u Zenici a nakon toga održana je i sjednica Središnjeg odbora stranke.

O zaključcima sa zasjedanja za Zenicainfo.ba više detalja iznio je Ilija  Cvitanović, predsjednik HDZ 1990.

„Zaključke ćemo usvojiti na središnjem odboru kao jačem i značajnijem tijelu od samog  predsjedništva stranke. Ti zaključci će ići u pravcu naših stajališta za izvarednu sjednicu Hrvatskog narodnog sabora 19. veljače i odnosiće se na položaj hrvatskog naroda. Ne mogu još javno reći dok ih ne usvojimo na središnjem odboru stranke. Zaključci će ići u pravcu jačanja nacionalne pozicije Hrvata, prepoznavanja problema hrvatskog naroda u BIH, jasne potpore procesu koji smo pokrenuli i od kojega nećemo odustati, borbe za promjenu Izbornog zakona i Ustava u okviru kako je započeto. Ako proces ne bude doveden sukladno presudama Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BIH očekivati je jače odgovore i neke radikalnije poteze koje ćemo predlagati i donositi u narednih desetak dana.

Apsolutno se i kao stranka zalažemo da se izbori održe ali po Ustavu i zakonu nudimo mogućnost dogovora i čekamo konačno rješenje”, kazao je predsjednik HDZ 1990, Ilija Cvitanović.(M.P.)