KBV “Isak Ze” u martu domaćin Državnog prvenstva BiH

Ahmed Krnjić, član Kluba borilačkih vještina Isak-Ze krajem januara u Istanbulu je pobjedio azerbejdžanskog reprezentativca Foada Hašemija.

Bila je ovo 10 profesionalna pobjeda bh kik boksera i ujedno prvi klupski nastup u ovoj godini. U zeničkom klubu Isak -Ze tokom februara očekuju nova takmičenja i mečevi. Ahmed Krnjić će krajem februara u Bugarskoj braniti titulu Senshi prvaka. Osim toga 25. februara Prijedor je domaćin državnog prvenstva u boksu na kojem će takođe učestvovati zenički bokseri, kao i na turniru Grand pri Sarajevo na Ilidži.

Klib Isak -Ze će 19. marta biti domaćin Državnog prvenstva u lou- kiku koje će se održati u Areni.

„Prošle godine bili smo domaćini Državnog prvenstva u boksu i kik boksu. Ove godine Kik boks savez BIH nam je dodijelio domaćinstvo za Državno prvenstvo u lou-kiku koje će se održati 19. marta u Areni. Kada su u pitanju prostorije za trenažni proces, stanje je iz godine u godinu sve teže. Imamo obećanje od gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića da ćemo dobiti nove kvalitetnije prostore, koje će sigurno doprinijeti još boljim rezultatima našeg kluba“, izjavio je za Zenicainfo.ba Mersed Mulić, trener u KBV Isak-Ze .

U ovoj godini dobri rezultati očekuju se od Ahmeda Džananovića, Ervina  Alajbegovića, Amela Koluha, Safeta Seferovića i drugih. (M.P.)