Deceniju svoga rada Udruženje „Dlan“ obilježit će humanitarnim bazarom

Kantonalno Udruženje „Dlan“, koje okuplja roditelje djece oboljele od cerebralne paralize, mikro i hidro cephalusa u Zenici, ove godine bilježi deceniju svog postojanja i rada, pružajući raznovrsnu pomoć ovoj populaciji.

Uz podršku USAID-a 2019. godine formirali su i Servis centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama, koji trenutno okuplja 170 korisničkih porodica, a u kojem su pružili preko 15.000 besplatnih usluga, kao što su četvorosatni boravak djece u dvije smjene, usluge njihovog prevoza, zatim medicinske sestre, individualnog i grupnog rada edukatora i psihologa, kao i terenskog rada. Deceniju svog rada Udruženje „Dlan“ obilježiće humanitarnim bazarom, simboličnog naziva „Herojima s ljubavlju“, kojeg će organizovati u subotu, 12. februara, od 10  do 15 sati u holu Šoping centra u Zenici.

„Na bazaru ćemo izložiti raznovrsne rukotvorine, koje su nastale na našim kreativnim radionicama za roditelje i korisnike, ali i ručne radove naših sugrađana, koji su odličili da nam na taj način pomognu, pa će na humanitarnom bazaru biti izložen nakit, predmeti ukrašeni decoupage tehnikom, proizvodi naših radionica krojenja i šivenja, kolačići i još mnogo toga“, pojašnjava Amela Talić, koordinatorica Servis centra „Dlan“ u Zenici.

„Glavni cilj nam je da na ovaj način prikupimo dodatna sredstva, potrebna za pružanje usluga našim korisnicima, koje su im neophodne, a za njih su potpuno besplatne, te da obezbijedimo samoodrživost rada Servis centra „Dlan““, ističe  koordinatorica Servis centra „Dlan“ u Zenici. (V.J.)