Velić i Beganović nova pojačanja RK Čelik

Tokom prelaznog roka u Rukometnom klubu Čelik veoma je živo. Uprava i stručni štab nastvaili su sa dovođenjem igrača.

Dva nova imena su dvadesetosmogišnji  pivot Ajdin Velić iz Bugojna i iskusni golman, dvadesetdevetogodišnji Jasmin Beganović, povratnik u matični klub RK Čelik.

„Ovim smo zaključili ovogodišnji prelazni rok, što se  Čelika tiče. Posložili smo sve kockice i pokrili sve pozicije u timu, treneri Miki Filipović i Adnan Begagić odlično rade svoj posao i sad se nadamo najboljem u predstojećem prvenstvu. Po dogovoru sa Stručnim štabom, formirali smo ekipu koja može igrati Premijer ligu, nakon što obezbijedimo ulazak, a ne da onda sakupljamo nove igrače za nju“, ističe Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

”Čuo sam, posebno od novopečenog Čelikovca Farisa Rujanca, da je u Čeliku veoma pozitivna atmosfera, da je to dobro organizovan klub i da ima najozbiljnije ambicije za plasman u Premijer ligu BiH. Zato sam tu i učiniću sve sa svoje strane da taj cilj ostvarimo – Čelik u Premijer ligi BiH”, izjavio je Ajdin Velić.

„Sretan sam da sam ponovo u svom matičnom klubu RK Čeliku, gdje sam i počeo i gdje želim i završiti svoju rukometnu karijeru. Želim da budem sudionikom plasmana RK Čelika u Premijer ligu BiH, što će se, siguran sam, i desiti ove godine“, rekao je golman Jasmin Beganović.

Škola rukometa RK Čelik, pod vođstvom trenera, profesora Damira Hukića, radi punom parom. Trenira se u dvorani Osnovne škole u Blatuši. Odziv u školu je sve veći a besplatan upis i dalje traje, putem sekretara Kluba Selvira Mehmedovića (061 727 452) i predsjednika Savjeta rukometne škole Čelik, Enesa Kačamakovića (061 750 178).

Naredne subote 12. februara Čelik učestvuje na Memorijalnom turniru Goran Čengić. U prvoj utakmici u 10 sati Čelik igra sa domaćinom turnira, Bosnom Sarajevo. Nakon toga se sastaju RK Vogošća sa RK Goraždem, a istog dana poslije podne u 16:30 je utakmica za treće mjesto turnira, nakon koje je i utakmica za prvo mjesto. (M.P.)