Institut za razvoj mladih KULT objavio Javni poziv za učešće na Uči, misli i djeluj obuci

FOTO: FB/ Institut za razvoj mladih KULT

Institut za razvoj mladih KULT objavio je Javni poziv za učešće za sedamnaestu generaciju Uči, misli i djeluj UMiD obuke za omladinske lidere. UmiD obuka inkubator je mladih lidera aktivnih u društvu.

Uči, misli i djeluj je jednogodišnja obuka koja se sastoji od sedam dvodnevnih modula i ljetnje škole, a obuhvata teme koje su mladim osobama neophodne da budu aktivni članovi društva i da budu pravi lideri u zajednici. Tokom obuke mladi će imati priliku da uče o rješavanju problema u zajednici, a obuka će potaknuti mlade da misle o sebi, vršnjacima, zajednici i građanskom aktivizmu kao alatu za promjene. A kako znanja stečena tokom obuke ne bi ostala samo na nivou teorije, oni će imati priliku da ih praktično primijene i da djeluju u svojoj lokalnoj zajednici. Cilj obuke jeste zapravo da se izgrade aktivni mladi ljudi koji zaista djeluju i unapređuju svoje lokalne zajednice i koji su pokretači pozitivnih promjena.

Poziv je otvoren za motivisane mlade osobe starosne dobi od 18 do 30 godina, sa prebivalištem u BiH mogu se prijaviti putem stranice www.mladi.org, a Javni poziv ostaje otvoren do 06. februara 2022. godine. (A. S.)