„Stope u vremenu“ naziv knjige i digitalne izložbe stripa predstavljenih u Muzeju grada Zenica

„Stope u vremenu“ naziv je knjige stripa i digitalne izložbe stripa sinoć predstavljenih u Muzeju grada Zenica. Kreirala ih je grupa autora, Ismet Erdić iz Bosanske krajine, te nekadašnji polaznici zeničke škole stripa : Zdravko Cvjetković, Besir Maglić, Kenan Halilović i Adnadin Jašarević. Cvjetković je dobro poznat u regiji, a Halilović i u svijetu, jer svoje radove godinama objavljuje u SAD-eu i Kanadi.

„Riječ je o savremenoj djelatnosti ove grupe autora, a stripovi se uglavnom bave našom i svjetskom baštinom, koja je usvojena u okvirima naše kulture, iako je riječ o stripovima, koji uglavnom pripadaju o žanru fantastike“, navodi Adnadin Jašarević, jedan od autora nove knjige stripa i digitalne izložbe „Stope u vremenu“.

„Ovo je lijep omaž onome što smo započeli u Zenici, koja i jeste kolijevka bh stripa, a postignuće rijetko u izdavaštvu u BiH i sasvim sigurno predstavlja najbolji izdavački projekat ikad u historiji ove zemlje, računajući i socijalisitičku državu kada je o stripu riječ“, naglašava Adnadin Jašarević.

Digitalna izložba stripa „Stope u vremenu“ u zeničkom Muzeju otvorena je do 01. marta ove godine.(V.J.)