Sastanak svih struktura RK Čelika oko dogovora o realizaciji cilja: Premijer liga BiH

U RK Čeliku je održan sastanak igrača prvog tima, svih trenera, uprave kluba, te predstavnika vlastite škole rukometa RK Čelik, škole koja je u ekspanziji i koja je za 5 dana upisala 25 novih polaznika.

Sastanak je održan prvenstveno na temu kako ostvariti osnovni cilj: prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH i plasman u Premijer ligu BiH i Evropu, što je, kako je rečeno, RK Čeliku bliže nego ikada u posljednje četiri godine.

Cilj Čelika realan i ostvariv

Na skupu predstavnika svih dijelova kluba obratio se predsjednik Kluba Pane Škrbić koji je, između ostalog, rekao:

”Mi imamo sposobnost, spremnost, imamo snagu, imamo igrački kadar, prvi smo na tebeli jesenjeg dijela prvenstva, znači da možemo, hoćemo i moramo ostvariti ciljeve: Premijer liga BiH pa Evropa! Zadnjih dana često se u javnosti spominju finasijske mogućosti i podrška Grada. Ja vjerujem u obećanje Gradonačelnika Fuada Kasumovića da će podržati naš put ka Premijer ligi i Evropi. Bez obzira na to, RK Čelik se oduvijek uzdao u sebe i svoje sposobnosti i finansijske mogućnosti. Mi dajemo svoj novac da bi klub funkcionisao. Zato nam se ne može desiti raspad sistema i scenarij koji se desio OKK Čeliku, što nam neki dušebrižnici predviđaju. Prvo, košarka je objektivno dva-tri puta, možda i deset puta skuplji sport od rukometa. Znam da su predsjednik Goran Bulajić i ekipa oko njega uložili maksimum u taj klub. Žao mi je što im se to desilo. Moram razočarati sve one u ovom gradu da ćemo se i mi raspasti. Mogu međutim obradovati naše pristalice da ćemo se okititi titulom prvaka Prve lige i ući u Premijer ligu BiH! Nakon ovog sastanka svih struktura u RK Čeliku, s optimizmom obećavam, cilj – Premijer liga BiH je realan i ostvariv u ovoj godini!”, rekao je na sastanku sa rukometašima i upravom kluba predsjednik kluba Pane Škrbić.

Filipović: Sada smo bolji…

Sastanku su, pored predsjednika Škrbića, u ime Upravnog odbora prisustvovali i potpredsjednik Salih Dizdarević, te generalni sekretar Kluba Selvir Mehmedović i član Upravnog odbora Elmas Šiljak, kao i treneri Adnan Begagić i Damir Hukić. Obratio se i šef stručnog štaba RK Čelika, Ljubomir Miki Filipović:

“U odnosu na prethodnu polusezonu smo mnogo jači. Imamo ”dužu klupu” i veću mogućnost rotacije. Hvala momcima koji su do sada izdržali sve napore u prethodnoj polusezoni. Posebno me raduje, pored novih imena u timu, da je tu s nama naš kapiten Mirza Dervenčić Piđa, koji se potpuno oporavio od povreda i prisustvuje trenizima i utakmicama. Inače, impresivno djeluje kad vidiš 20 igrača na treningu! Idemo dalje, ka Premijer ligi BiH”, rekao je trener Miki Filipović.

Izjave za medije su dala i dva igrača, najbolji strijelac RK Čelika u prehodnoj polusezoni, krilo Ante Dragičević i novajlija u timu Faris Rujanac.

Ante Dragičević je izjavio:

”Sad smo vrlo ozbiljna ekipa! Konkurencija za svaku poziciju u timu je mnogo veća. Ozbiljno se radi i Premijer liga BiH nam se ovoga puta zaista ne smije i ne može izmaći! Daćemo sve od sebe!”, rekao je Dragičević.

Mladi dvadesetogodišnji Faris Rujanac, koji je došao u Čelik iz RK Jajca a igra na bekovskim pozicijama i lijevom i desnom rukom, je rekao:

”Do sada sam nastupao za RK Donji Vakuf, RK Iskru Bugojno i proteklu polusezonu za RK Jajce, ali gostoprimstvo kao u RK Čeliku nigdje nisam doživio. Ovo je zaistao odlično organizovan klub, sa fenomenalnim predsjednikom Škrbićem na čelu i odličnim uslovima rada. Zenica je divan grad, RK Čelik sjajan klub, odlični su saigrači i sretan sam da sam ovdje! Nalazimo se na vrhu tabele i učinićemo sve da tako i ostane! Moramo ostvariti cilj: Premijer liga BiH”, izjavio je Rujanac.

20 igrača na trenizima

U RK Čeliku se radi ujutru i uveče, dva puta dnevno, a na trenizima ozbiljno radi i trenira 20 rukometaša: kapiten Mirza Dervenčić, zamjenici kapitena Edin Gušić i Danijel Jurić, te Ante Dragičević, Muaz Kusić, Amar Kobilica, Adnan Sumbuljević, Mario Filipović, Faris Rujanac, Amir Došić, Dženan Hodžić, Mevludin Čehajić, Faris Mrako, Mirsad Čelenka, Mensur Hadžić, Ajdin Starčević, Tarik Kubat, Velid Čelenka, Ahmet Kačamaković i Eldar Zukić.

Izvor:RK Čelik