Faris Rujanac, najveće pojačanje RK Čelik

Dvadesetogodišnji  rukometaš Faris Rujanac iz Donjeg Vakufa, golgeter Prve lige FBiH koji je do sada nastupao za  Donji Vakuf i , Iskru iz Bugojna i Jajce, najveće je ovosezonsko pojačanje Rukometnog kluba Čelik. Mladi Faris Rujanac je sa  Čelikom potpisao trogodišnji ugovor, sa mogućnošću automatskog produženja na još dvije godine.

U ovogodišnjem prelaznom roku pristupio je i bek Amir Došić.  Takođe, u klub se vratio i Mario Filipović koji je, nakon Čelika, u prošloj polusezoni bio registrovan za  Vitez.  Tu je i novopridošli Zeničanin, brat pivota Mirsada Čelenke, Velid Čelenka, koji se takođe priključio pripremema RK Čelika.

Faris Rujanac nije krio zadovoljstvo što je postao član Rukometnog kluba Čelik koji ima tradiciju dugu 72 godine postojanja:

„ Čast je igati za Čelik, jer se radi o odlično organizovanom klubu koga uspješno vodi Uprava Kluba na čelu sa dugogodišnjim predsjednikom Panetom Škrbićem, kome mi rukometaši jako vjerujemo. Uslovi rada u RK Čeliku su odlični, pravi evropski. Treniramo i igramo u najboljoj gradskoj areni, ne samo u BiH nego i regionu. Međutim, naš najvažniji sportski cilj je da se već u ovoj godini plasiramo u Premijer ligu BiH i u tome želim da dam svoj ogroman doprinos. Maksimalno ću se boriti da ostvarimo taj cilj i da već od jeseni ove godine igramo za Premijer ligu BiH!“

„ Jako sam obradovan da je Faris Rujanac u našim redovima, jer se radi o odličnom rukometašu i sjajnom momku koji voli i obožava to što radi. Čelik će mu obezbijediti maksimalno povoljne uslove za rad, razvoj i napredak na putu da postane rukometna zvijezda na prostorima BiH i šire.“ izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika .

„ Završni dio priprema u RK Čeliku već je započeo a treninge vodi moj pomoćnik Adnan Begagić. Udarni završni žestoki dio priprema slijedi od 30. januara. Obzirom da prvenstvo u Prvoj ligi Federacije BiH počinje već 26. februara, imaćemo ubrzani plan fizičkih priprema ali i rad s loptom. Naredna sezona će objektivno biti teška, ali se nadam najboljem „ izjavio je Šef stručnog štaba RK Čelika Ljubomir Miki Filipović.U  Čeliku je planiran i veći broj prijateljskih utakmica: sa ekipom RK Konjuha u Živinicama , sa  Bosnom iz Visokog a planirano je i učešće  Čelika, na poziv  Bosne iz Sarajeva kao organizatora, na memorijalnom turniru ”Goran Čengić” 12. februara, gdje učestvuju ekipe  Goražde i Čelika, te Vogošća, kao i domaćin  Bosna.  (M.P.)