ŠR Čelik junior organizator 12. međunarodnog rukometnog turnira “Zenica handball Cup 2022”

Međunarodni rukometni turnir „Zenica handball cup 2022“ u organizaciji Škole rukometa Čelik junior održava se od 14. do 16. januara.

Na ovogodišnjem 12. izdanju ovog turnira nastupaju ekipe iz BiH, Hrvatske i Srbije. Uz domaćina Školu rukometa “Čelik Junior”, između ostalih pozvani su: Bosna-Visoko, Iskra Bugojno, Kiseljak, Sloga Prnjavor i drugi.

„Naravno da smo zadovoljni odzivom. Hvala našim prijateljima iz Hrvatske i Srbije koji su došli u Zenicu. Moram da priznam da je bilo veoma teško organizovati turnir. Potrudili smo se, radili smo puno i kvalitetno da ispoštujemo sve mjere. Mogu da kažem da je ovo jedan od jačih turnira koji je do sada bio. Sutra u poslijepodnevnim satima na programu je završnica i podjela pehara i diploma učesnicima“, izjavio je za Zenicainfo.ba Vladimir Zeljko, trener ŠR Čelik junior.

Ove godine na turniru učestvuju i Slavonski brod, Metković, Sloga Kraljevo .

„Radimo za malu raju. Želja nam je da se oni razvijaju u sportskom duhu. Ko će izaći kao kvalitetan igrač nije bitno. Ovo druženje, stvaranje novih prijateljstava za budućnost mislim da su to neke stvari koje ostaju kroz cijeli život“, izjavio je za Zenicainfo.ba Miljenko Šprlje, trener RK Metković.

Domaćin i organizator turnira “Čelik Junior” za najbolje pojedince i ekipe pripremio je i prigodna priznanja. Turnir se igra u Areni Husejin Smajlović uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera i bez prisustva publike. Finalni mečevi na programu su sutra, 16.januara u poslijepodnevnim satima.(M.P.)