Velikim novogodišnjim koncertom Mahira Mulalića i Isaka Šabanovića dočekana Nova godina u Zenici

Više hiljada zeničana sinoć su Novu godinu dočekali na Trgu Alije Izetbegovića uz organiziran novogodišnji koncert Mahira Mulalića i Isaka Šabanovića, koji se realizirao u okviru zimskog festivala “Zenica adventure 2021/2022.”

Posjetioci nisu krili oduševljenje koncertom, pjevali su zajedno sa izvođačima, plesali i na taj način podigli cjelokupnu euforiju uoči samog vatrometa. Građani su ispoštovali sve epidemiološke mjere a od njih smo saznali da su se super proveli a većina njih je za Novu godinu poželjela zdravlje. Prisutnima se,odmah iza ponoći, na bini obratio i gradonačelnik Fuad Kasumović te im poželio sretnu i uspješnu Novu 2022 godinu.
Ugostiteljski objekti su također organizirali doček dok su pojedini građani Novu godinu dočekali u svojim domovima,a rijetki su oni koji su mogli priuštiti putovanje u drugu zemlju.
Prema podacima koje smo dobili u Službi hitne medicinske pomoći sinoć do 23h nije bilo hitnih intervencija,nije bilo povreda od petardi,niti nekih većih povreda.Dežurna ekipa koja je bila u centru grada imala je samo jedan pregled neke gospođe ali nije bilo hitno stanje. Samir Valentić,komandir Policijske stanice Centar, izjavio je za zenicainfo da u večernjim satima nije bilo nekih većih incidenata,jedino je na parking prostoru shoping centra Džananović došlo do požara na jednom vozilu.Uviđajne radnje su izvršene u jutarnjim satima.
Radio-televizija Zenica svim gledaocima i slušaocima želi sretnu Novu godinu uz najljepše želje, i da ostanu nasmijani kao u novogodišnjoj noći.(B.M.)