Odbojkaška akademija Block out završila polusezonu u Super ligi FBiH

Muška ekipa Odbojkaške akademije Blok out prije sedam dana okončala je prvi dio sezone u Super ligi Federacije BIH.

Sa omjerom 3 pobjede i 6 poraza, i sa 9 poena su šesti na tabeli. Na zasluženu pauzu otišli su nakon pojede u posljednjem kolu na domaćem parketu nad ekipom Breze 1934 sa 3:0 u setovima. Za trenera i prvog čovjeka Odbojkaške akademije Blok out, Harisa Hasanicu, rezultati su bili očekivani

„Mi smo ligaško takmičenje uradili super. Mi imamo sada jednu prekrasnu ekipu zrelih momaka. U finišu smo pokazali da lidera na tabeli možemo bez ikakvih problema da pobjedimo. Ono što govori tabela i stvarnost što mi možemo napraviti nisu realne. Mi možemo biti prvi na tabeli, međutim sam dio toga ako si prvi na tabeli ulaziš u Premijer ligu, a za to treba dosta novaca. Dok ne dođe vrijeme da mi klubovi u Zenici imamo finansijska sredstva ne treba da idemo u Premijer ligu“, izjavio je za Zenicainfo Haris Hasanica, trener i menadžer OA Blok out.

U ovom zeničkom sportskom kolektivu kako kažu rade na duge staze. Ne žele da žure i da ulaze u projekte koje nemogu realizovati. Uporedo sa muškom ekipom u Super ligi rade sa omladinskim selekcijama. Za narednu sezonu pripremaju i žensku ekipu koja će se takmičiti u Prvoj ligi Federacije BIH.

„Mi smo organizovali regionalno kadetsko prvenstvo početkom ove godine. U Zenici deset godina nije bilo odbojke na pijesku. Mi smo organizovali drugi turnir po redu i napravili smo veći event nego što je bilo ko uradio u BIH. Jedini smo klub koji je za četiri protekle godine napravio i žensku i mušku selekciju. Kada bi mogli obezbjediti kvalitetan budžet mi bi već u sezoni 2022/23 godine u Zenici imali premijerligaša mušku ekipu bez ikakvih problema. Za četiri godine postojanja i rada došli smo do toga da smo jedan od najjačih klubova u organizaciji i članstvu“, tvrdi Hasanica .

Ove godine Blok out je organizovao i odbojkaški kamp u Budvi. U saradnji sa gradom, u sali Opće Gimnazije su renovirali rasvjetu. U juniorskoj konkurenciji u Kaknju 22. i 23. januara učestvovaće na Regionalnom turniru sa ekipama Ilijaša, Kaknja i Troglava iz Livna.(M.P.)