MNK “Neimari” prvaci jesenjeg dijela prvenstva u Prvoj ligi FBiH-grupa 1

Pobjedom u gostima sa 6:5 nad ekipom DiaBiH u posljednjem 7. kolu Prve futsal lige Federacije BIH – grupa 1, zenički Neimari osvojili su titulu jesenjeg šampiona.

U sedam odigranih kola upisali su 6 pobjeda i 1 poraz. Sakupili su 18 bodova kao i drugoplasirani Željezničar, ali su prvi zbog boljeg međusobnog skora.

„Mi smo polusezonu završili na prvom mjestu. Mislim da je liga ove godine jača nego prošle godine. Imamo par ekipa koje su pojačale svoje redove i jednostavno biće do samog kraja zanimljivo prvenstvo. Uzrok tome je što sada tri ekipe ostaju u zajedničkoj Prvoj ligi Federacije BIH. Prva ide u play off za prvaka BIH, to jest u Premijer ligu. Mi smo jedini kiks napravili u Žepču. Već u sljedećem kolu smo u derbiju na domaćem parketu slavili protiv Željezničara. Nakon te utakmice desile su se nemile scene sa kojima mi nemamo veze.S vi smo u klubu razočarani tim dešavanjima van dvorane od kojih smo se ogradili. Nadam se da će u nastavku sve biti u redu i da ćemo se na kraju radovati i plasirati u play off, a zašto ne i u Premijer ligu“, izjavio je za Zenicainfo.ba Mirko Čampara, trener MNK Neimari.

Već u četvrtak 23. decembra zeničke Neimare očekuje nastup u osmini finala Kupa BIH u futsalu. U gostima igraju sa ekipom Doboja.

„Radi se o premijerligašu, o mojim prijateljima. Neki od njihovih igrača su igrali u klubu malog fudbala Tango gdje sam prije bio igrač i trener. Radi se o ekipi koja je u vrhu bh. futsala. U proteklom periodu bilježe sjajne rezultate. Ja se nadam da ćemo biti na visini zadatka, to jest nama je imperativ da prođemo dalje u Kupu BIH da pokažemo da se možemo ravnopravno nositi sa premijerligaškim ekipama“, optimista je Mirko Čampara.

U Malonogometnom klubu Neimari u toku su aktivnosti na pokretanju škole futsala za dječake rođene 2003, 2004, i 2005 godine. Drugi dio sezone u Prvoj futsal ligi Federacije BIH prema najavama starta početkom februara 2022. godine.(M.P.)