Kenan Zahirović iz STK Mladost osvojio prvo mjesto na Međunarodnom turniru u Sarajevu

Kalendarsku 2021. godinu Stonoteniski klub Mladost iz Zenice privodi kraju na najljepši način. Uz osvajanje titule jesenjeg šampiona u Premijer ligi, zenički stonoteniseri bilježe uspjehe i na pojedinačnom planu.

Posljednji je bio nastup na Međunarodnom turniru  “Aladža Open” u Sarajevu, na kome su zeničani nastupili  u kategorijama kadeta i seniora.

U kategoriji seniora najuspješniji je bio Kenan Zahirović koji je osvojio 1. mjesto, čime je potvrdio odličnu formu iz prvog dijela Premijer lige BiH, te iskazao ozbiljnu kandidaturu za člana reprezentacije BiH. U finalu je savladao Admira  Rizvanovića iz STK “Aladža” Sarajevo, dok su treće mjesto podijelili Hamza Kamenjaš iz STK “Hašim Spahić” Ilijaš i Mustafa Ferhatović iz STK “Bosna” Sarajevo.

U kategoriji kadeta (do 15 godina), Kamer Maglić je osvojio 3 mjesto i bronzanu medalju, koju je podijelio sa Azurom Hanić iz STK “Lukavac”. Pobjednik turnira u ovoj kategoriji je Benjamin Zijadić iz STK “Aladža” Sarajevo, a drugo mjesto  Aron Kanlić iz STK “Spin” Sarajevo.(M.P.)