Održana dodjela certifikata za 12 poslovnih subjekata koji su uspješno završili obuku za mentore

U prostorijama Privredne komore ZDK danas je održana dodjela certifikata za 12 poslovnih subjekata koji su uspješno završili obuku za mentore, koja se realizovala u sklopu projekta “Stručno obrazovanje u BiH”.

Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju u Bosni i Hercegovini provodi projekat „Stručno obrazovanje u BiH“ i to po nalogu Njemačke i Švicarske vlade. U okviru ovog projekta u prvom dijelu su obučeni master treneri a to su treneri koji su obučili mentore koji će predavati učenicima u sklopu stručnog obrazovanja u poslovnim subjektima.

Za Zeničko-dobojski kanton obučena su četiri master-trenera koji su nedavno završili prvu obuku mentora.

„Mentori koji su došli na ovu obuku su mentori kod kojih učenici srednjih stručnih škola idu na praktičnu nastavu, dakle mentori velikih kompanija i velikih investicijskih potencijala poput: Adriatic Metals , Mann Hummel, Easter Mining, Empress, frizerski saloni koji su nam poklonili svoje povjerenje“, ističe Diana Babić, predsjednica Privredne komore ZDK.

Diana Babić dodaje da je za Privrednu komoru ovo četvrta obuka mentora, a novina je da su ovu grupu mentora obučavali master treneri koji su prošli posebnu obuku jedinstvenu u BiH, jer su mentori ključ unaprijeđenja praktične nastave u cijeloj državi.(B.M.)