“Zenica adventure 2021”: 30. decembra Željko Samardžić, u novogodišnjoj noći Mahir Mulalić i Isak Šabanović

Od 17. decembra do 7. januara održat će se Festival „Zenica adventure“ u okviru kojeg će na Trgu Alije Izetbegovića biti organizovan Studengrad.

Ovogodišnje izdanje bit će kombinacija oline i živog izvođenja, a kulminacija će biti nastup Željka Samardžića 30. decembra, te Mahira Mulalića i Isaka Šabanovića koji će zeničanke i zeničane uvesti u novu godinu. Organizator su pozvali sve učesnike, ali i publiku na maksimalno pridržavanje epidemioloških mjera.
„Svaki građanin je bitan, programe festivala nikada nismo prilagođavali određenim kategorijama i populistički, niti smo igrali na kartu masovnosti. Festivali su se borili za svakog građanina za svakog gledatelja. Sadržaj se prevashodno pravi za radio-televizijsko emitovanje i naše drage sugrađane koji će novogodišnju noć dočekati u svojim toplim domovima, uz svoje najbliže. Naravno, da ćemo voditi računa da u ograđenom dijelu poštujemo sve propisane epidemiološke mjere“, kazao je Nandino Škrbić, direktor JP Radio-televizija Zenica.
Dio ovogodišnjeg festivala je Bosansko narodno pozorište koje će po riječima direktora ove ustanove imati dvojaku ulogu.
„Prvi put u pozorištu je program namjenjen zeničkim učenicima od prvog do četvrtog razreda gdje ćemo im ponuditi u pet termina dvije naše predstave. Drugi dio programa će se desiti 31. decembra gdje će pored članova DOL scene, učešće uzeti dva plesna kluba, kulturno umjetničko društvo Plamen i Savez izviđača grada Zenice. Čim će nas oni počastiti i kako će mališani s njima dočekati Djeda Mraza neka ostane iznenađenje“, kazao je Miroljub Mijatović direktor BNP-a.
Mahir Mulalić koji će biti prva zvijezda novogodišnje noći kazao je kako mu je drago da će po prvi put nastupiti u Zenici.
„Ja u Zenicu uvijek volim doći. Od malih nogu kroz sport pa i poslije, jer imam dosta kolega ovdje. Jedva čekam, a i sa Isakom sam se čuo i on jedva čeka, tako da samo opušteno i uživajte“, kazao je Mulalić.
Iz ovogodišnjeg programa treba izdvojiti neke tradicionalne manifestacije kao što su Grahijada, tradicionalna akcija zeničkih bajkera, ali i neke nove programe kao što je Dj Soundclash – Dj Adi Resakovich i Dj Benja, te promociju nove pjesme o Zenici u izvođenju zeničkih Meraklija. Program i ovogodišnjeg “Zenica adventure” podržan je od strane Gradske uprave Zenica i gradonačelnika Fuada Kasumovića. (N.G.)

Ispod pogledajte kompletan novogodišnji program.