Stanje na putevima: Vozači oprez, magla smanjuje vidljivost

FOTO: web

Magla i dalje smanjuje vidljivost na putevima u zapadnoj Bosni, kao i dolinom rijeka: Save, Drine i Spreče. Vozi se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu.

Jak vjetar stvara snježne nanose na putnim pravcima: Drvar-Bosanski Petrovac (preko Oštrelja), Kupres-Livno i Šuica-Tomislavgrad-Kolo. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na magistralnom putu Livno-Šuica (na planinskom prevoju Borova Glava) upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.
Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.
Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).
Na regionalnom putu Tromeđa-Čapljina (na dionici Tromeđa-skretanje za Baraće), danas se izvode neophodni radovi, zbog čega je do 17 sati na snazi obustava saobraćaja.
Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.