Košarkaši Čelika u derbiju začelja dočekuju Zrinjski

Košarkaško prvenstvo BIH za muškarce nastavlja se narednog vikenda utakmicama 9. kola. Nakon turbulentnog perioda i poraza od Bratunca, košarkaši Čelika u narednom kolu ugostiće ekipu Zrinjskog.

Biće to ujedno derbi začelja. Gosti iz Mostara u Zenicu stižu sa serijom od pet uzastopnih poraza dok Čelik ima seriju od četiri poraza i jednu pobjedu. Oba tima su na dnu tabele sa 8 poena. Za ekipu trenera Bojana Stevanovića subotnji meč u Areni biće izuzetno težak. Nakon što je Čelik napustio trener Josip Pandža i pet košarkaša, ostali su sa skraćenim rosterom od 8 igrača. Kako bi popunili ekipu morali su uključiti kadete i juniore.

„Ja znam da je košarkaška javnost do sada obavještena o povlačenju pet igrača i trenera Josipa Pandže zbog ekonomske situacije i njihovih ličnih odluka. To se odrazilo na trenažni proces i mogućnost rotacije igrača u timu. Momci koji su ostali u klubu dali su sve od sebe u Bratuncu. Za ovu utakmicu sa Zrinjskim ovi momci će opet dati dvjesto posto na parketu“, izjavio je za Zenicainfo.ba trener  Čelika Bojan Stevanović.

Iako oslabljeni u narednu utakmicu ulaze sa optimizmom da mogu do pozitivnog rezultata. Nadaju se i podršci sa tribina.

„Definitvno mi ćemo pružiti maksimalno na parketu. U Bratuncu nam je u četvrtoj četvrtini ponestalo snage. Imamo skraćen roster. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i da podrže našu mladu ekipu. Daćemo sve od sebe da pobjedimo Zrinjski“, optimista je košarkaš Anes Podojak.

Utamica 9. kola Prvenstva BIH za košarkaše Čelik-Zrinjski igra se u subotu 18. decembra od 19:30 minuta.(M.P.)