Krizni štab ZDK (ne)rad naplatio 47.900 KM

zdk.ba

“Da su Vlada i institucije Zeničko – dobojskog kantona odavno izgubili kompas, da ne rade u interesu građana već isključivo za vlastititu i dobit stranke, nije nikakva novost. Kantonalna bolnica „Zenica“ i Zeničko – dobojski kanton koji je osnivač bolnice, pandemiju koronavirusa dočekali su nespremno, a izuzev sitnih međunarodnih donacija, u vrijeme borbe protiv COVID-19 virusa svjedoci smo da je stanje u Kantonalnoj bolnici „Zenica“ po pitanju materijalno – tehničke opremljenosti bilo i ostalo katastrofalno”, navodi se u saopćenju Zeničke inicijative-Kasumović Fuad.

“Osim maćehinskog odnosa nesposobne Vlade ZDK i njene Javne ustanove „Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK“, zeničku bolnicu, a samim tim i građane Zenice i Zeničko – dobojskog kantona u širokom su luku zaobišle i pomoći federalne Vlade Fadila Novalića. Respiratora nema dovoljno, kao što nije bilo ni PCR testova, a vakcine protiv COVID-19 građanima su bile dostupne u poodmakloj fazi pandemije i osigurane uglavnom iz donacija”, dodaju iz ZI KF.

“I dok su brojni građani Zenice i ostalih 11 gradova i općina ZDK, nažalost izgubili životnu bitku sa opakim virusom, dok smo ogromne novce davali za lijekove, testiranja i vakcine, gospoda, uglavnom svima dobro poznata i uhljebljena preko SDA, znala je cijeniti svoj rad.

Poštovani građani Zenice i Zeničko – dobojsko kantona, dok su ljekari i medicinsko osoblje danonoćno vodili borbu za živote naših sugrađana, u nehumanim uslovima i bez opreme koju im nije nabavila SDA Vlada ZDK, članovi Kriznog štaba gurali su se pred kamere kao da su žrtve i humanitarci, te su za svoj (ne)rad su u 2020. godini naplatili sramnih 47.900 KM”, pišu iz press službe „Zenička inicijativa Kasumović Fuad“