Košarkaši Čelika gostuju u Bratuncu sa najmlađom ekipom u historiji lige

Košarkaški klub Čelik prolazi kroz najtežu krizu u posljednjih nekoliko sezona. Loša finansijska situacija dovela je do odlaska trenera Josipa Pandže a nakon toga i kompletne petorke u timu.

Sporazumni raskid ugovora dobili su Milivoje Božović, Nedim Buza, Haris Dedajić, Stefan Simanić i Haris Ćurevac. Do nove godine ekipu će sa klupe predvoditi dosadašnji pomoćni trener Bojan Stevanović. Prema najavama Gorana Bulajića, predsjednika kluba, u nastvaku lige timu će priključiti i dvojicu juniora Denija Bilića i Nikolu Martinovića, kako bi skupili potreban roster igrača. Prvo iskušenje za košarkaše Čelika slijedi u subotu 11. decembra kada u okviru 8. kola gostuju u Bratuncu. Utakmica se igra od 18 sati.

„Sa trenerom Bojanom Stevanovićem u Bratunac putuje 8 košarkaša. Na gostovanje idemo sa najmlađom ekipom u istoriji bh. košarkaškog prvenstva čiji je prosjek 21 godina. Najstariji u ekipi je Ranko Križanović. Nećemo se predati i sačuvaćemo dostojanstvo grba i kluba za koji igramo“, izjavio je pred odlazak na gostovanje Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik.

Čelik je trenutno na omjeru 1:5 u pobjedama i porazima. Sa 7 bodova su predposljednji na tabeli na 11 mjestu. Sinoć su odigrane dvije utakmice 8. kola. Radnik je poražen u Bijeljini od Sparsa sa 103:66 dok je Borac takođe u gostima slavio protiv Zrinjskog sa 87:66. U ostalim mečevima 8. kola sastaju se: Leotar-Bosna Royal, Promo-Mladost i Sloboda-Posušje. Slobodna je ekipa Širokog. (M.P.)