Stonoteniseri zeničke Mladosti bez poraza osvojili titulu jesenjeg prvaka

Mečevima 11. kola proteklog vikenda završen je prvi dio takmičenja u Premijer stonoteniskoj ligi BIH.

Zenička Mladost sa maksimalnim učinkom od 11 pobjeda, obezbjedila je titulu jesenjeg prvaka BiH. Ekipa u sastavu Edin Konjić, Adin Šečibović, Kenan Zahirović i Mirza Dizdarević bila je ubjedljivo najbolja. Uz ekipni plasman, zeničani su među najboljima i na TOP 8 u seniorskoj konkurenciji. Ono što posebno raduje jesu uspješni nastupi najmlađih članova Stonoteniskog kluba Mladost.

„Nema tajne u našim rezultatima. Sve je u predanom radu i kvalitetnim trenizima. Neke kockice su se posložile. Mi smo iskusniji, a mlađi igrači imaju više kvalitetnih mečeva. Prvi put u istoriji kluba imamo polusezonu bez poraza i sa svih 11 pobjeda. Nadamo se da ćemo tako i nastaviti sredinom februara i da ćemo sve krunisati u play offu nekada početkom ljeta i da ćemo prvi put donijeti titulu prvaka BIH u Zenicu“, optimista je najbolji bh. stonoteniser Edin Konjić.

Glavni konkurent za prvo mjesto zeničanima će i u nastavku biti aktuelni šampion Mostar.

„Da Mostar je uvijek tu u vrhu. Tu su još neke ekipe. Realno kao što tabela pokazuje očekujemo borbu u finalu sa Mostarom. Nadam se da ćemo ove godine uspjeti promjeniti poredak i biti prvi“, najavio je Edin Konjić dolazak titule prvaka u Zenicu.

Do kraja kalendarske godine mladostaše očekuje nastup na turniru Aldža open, sredinom decembra dok će mlađe kategorije učestvovati na Međunarodnom turniru u Novom Sadu.

Nastavak Premijer lige BiH je planiran u mjesecu februaru naredne godine, kada zeničkog premijerligaša očekuje borba za titulu prvaka BiH.(M.P.)