Stevanović do polusezone vodi košarkaše Čelika, odlaze Buza, Simanić i Dedajić

FOTO: Zenicainfo.ba

Kako smo jučer objavili na portalu Zenicainfo.ba i u programima RTV  Zenica, Košarkaški klub Čelik ostao je bez trenera.

Dosadašnji trener Josip Pandža i najbolji košarkaš Milivoje Božović postigli  su sporazumni raskid ugovora i napustili Zenicu. Tom prilikom Goran Bulajić, predsjednik kluba, nam je izjavio da igrači imaju rok do danas 8. decembra da se izjasne o svom statusu u klubu. Problemi oko odlaska trenera i igrača nastali su zbog loše finansijske situacije u klubu. Danas je iz uprave kluba za agenciju Fena potvrđeno da su u međuvremenu klub napustili Nedim Buza, Haris Dedajić i Stefan Simanić koji je bio na posudbi iz Igokee. U klubu čekaju na povratnu informaciju od Harisa Ćurevca.

Do prvenstvene pauze Čelik će sa klupe predvoditi dosadašnji pomoćni trener Bojan Stevanović.

“Stevanović će pokušati da vodi do Nove godine ovo što je ostalo od seniorske ekipe, uključujući i domaće igrače koji su pod ugovorom, koji su registrovani u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, te koji imaju pravo nastupa“, najavio je za Fenu Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik.

Narednog vikenda košarkaše Čelika očekuje gostovanje u okviru 8. kola kod ekipe Radnik u Bijeljini. Zbog odlaska nekolicine igrača priliku za nastup dobiće i juniori Denijel Bilićm i Nikola   Martinović.(M.P.)