Protestna nota Sindikalne organizacije Grada Zenica

FOTO: Zenicainfo.ba

Na sjednici Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije Grada Zenica, koja je održana dana 06.12.2021. godine, s početkom u 12,00 sati, u prostorijama Gradske uprave Zenica, jednoglasno je donesen zaključak o upućivanju ove protestne note u  vezi sa novonastalom situacijom i mogućom blokadom Grada Zenica i Gradske uprave Zenica, koja će direktno uticati na sve korisnike Budžeta Grada Zenica, a u konačnici će se odraziti i na sve građane Grada Zenica. 

Moguću štetu najviše će pretrpiti ustanove socijalne zaštite čiji je Osnivač Grad Zenica, kao i svi korisnici prava koja iste crpe iz Budžeta Grada Zenica, kao što su na primjer korisnici stalne novčane pomoći, korisnici podsticajnih sredstava, razvojni projekti i drugi.

Također, ugrožena će biti i osnovna sredstva za rad svih uposlenika Gradske uprave Zenica, zbog nemogućnosti provođenja postupaka javnih nabavki, te plaće i naknade koje nemaju karakter plaće.

Shodno navedenom, Sindikalni odbor Sindikalne organizacije Grada Zenica upućuje ovu protestnu notu s ciljem upozorenja na posljedice koju mogu proizaći iz ovakve novonastale situacije u Gradu Zenica.

PREDSJEDNIK SO

Nermin Ljubović