BNP Zenica: Sutra premijerna izvedba predstave “Idemo na izlet”

FOTO: Zenicainfo.ba

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica danas je održana konferencija za medije povodom premijerne izvedbe predstave „Idemo na izlet“ autora Branislava Trifkovića a u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene. Predstava je namijenjena djeci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole.

U predstavi će biti ispričana jedna jednostavna priča o tri mame, koje su drugarice i koje su odlučile ponovo se povezati sa svojom djecom, tako što će jedan dan i noć provesti sa svojom djecom u prirodi.

Veoma je bitno vratiti harmoniju u porodice a koja se, nažalost, gubi zbog vremena i tempa koje živimo, ali  i da roditelje podstaknemo da izvedu svoju djecu ili u pozorište, kino, u šetnju, da pričaju sa njima i da se igraju sa njima a ne im daju mobilne telefone u ruke“ dodaje Adna Hasanić, glumica u predstavi.

Glumačku ekipu predstave čine glumice zeničkog BNP-a: Anđela Ilić, Lana Zablocki i Adna Hasanić a scenografija, kostimografija i izrada rekvizita je povjerena Mensuru Begičeviću i Eni Begičević-Čeliković.

U ovoj predstavi učestvuju i polaznici dramskog studija Dječije, omladinske, lutkarske scene na koje sam izuzetno ponosna jer uspješno prikazuju lijepe slike naše Zenice na grafoskopu“ ističe Ermina Nišić, glumica i rukovoditeljica DOLS-a  istovremeno poručujući roditeljima da djecu dovedu u pozorište kako se u ovo vrijeme pandemije ne bi osjećali sami niti izolovani od svijeta.

Premijerna izvedba predstave bit će upriličena 7. decembra u 19 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. (B. M.)

FOTO: Zenicainfo.ba