Tribina Udruženja veterana bh. rata: Aktuelni trenutak u kontinuitetu postojanja države BiH

Aktuelni trenutak u kontinuitetu postojanja države BiH, bila je tema današnje tribine, koju je organizovalo Udruženje veterana bh. rata i odbrane bosanske časti.

O ovoj temi govorili su Sead Pašić, zenički sociolog i nezavisni intelektualac, te putem video linka profesor doktor Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari-Srebrenica.

„Tribinu smo organizovali povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, ali i povodom treće godišnjice djelovanja našeg Udruženja, a želja nam je da ovom narodu vratimo dostojanstvo i bosansku čast“, kaže Hajriz Doglod, predsjednik UO Udruženja veterana bh. rata i odbrane bosanske časti.

„Državnost BiH u sadašnjem trenutku izgleda da biva ugrožena i zato želim svojim saborcima ukazati da se mora ostati na kursu očuvanja državnosti BiH i to po svaku cijenu, jer nije dozvoljeno da se kalkulira sa raznim stvarima i nije dobro da ljudi žive u strahu“, kaže Sead Pašić, zenički sociolog.

„Smatram da bi političari, posebno oni koji se bave vanjskom politikom trebali promijeniti kurs djelovanja i da nam nađu više prijatelja, jer ih naša zemlja sada nema puno, dok bi mediji trebali ovu priču podići na malo viši nivo, jer smo svjedoci da suprotne strane svakodnevno bombarduju medijskim dezinformacijama, dok ova strana ćuti i jedino se neki dan javila bosanska Akademija nauka i svaka im čast, dok ostali ćute i ne znam zašto je to tako“, navodi Sead Pašić, zenički sociolog i intelektualac.(V.J.)