Jedna od najuspješnijih takmičarskih sezona za KBV Isak iz Zenice

Ovogodišnja takmičarska sezona u borilačkim sportovima bliži se kraju. Održana su državna prvenstva kao i većina međunarodnih takmičenja.

Za Klub boričakih vještina Isak iz Zenice, sezona na izmaku jedna je među najuspješnijim. Riznica medalja upotpunjena je sa dvije srebrene medalje, sa Evropskog juniorskog prvenstva u kik boksu održanog od 5. do 14. novembra u Budvi. Safet Seferović ispao je u prvom krugu. Ervin Alajbegović i Amer Koluh  osvojili su srebrenu medalju.

„Kako kažu na mlađima svijet ostaje. Kod nas je poznata škola borilačkih vještina. U svojim vitrinama imamo svjetske i evropske medalje i titule. Ovo je prvi put da nakon 2003. godine donesemo medalju sa juniorskog takmičenja. Na godinu nas očekuje i Svjetsko prvenstvo. Ova godina je već pri kraju sve smo odradili, državna prvenstva i međunarodne turnire. Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatima. Imamo šest državnih prvaka u juniorskoj kategoriji i 2 u seniorskoj. Imamo dvije medalje sa evropskog prvenstva“, izjavio je za Zenicainfo.ba Mersed Mulić, trener u KBV Isak –Ze .

Do kraja kalendarske godine u Isaku planiraju nastupe na dva međunarodna pozivna turnira Braća Bašović u Sarajevu i Splitu.(M.P.)