Predstavnici Agencije ZEDA na konferenciji o privlačenju investicija

Predstavnici Zeničke razvojne agencije ZEDA učestvovali su na Prvoj međunarodnoj konferenciji o investicijama pod nazivom „Ključni faktori privlačenja investicija“, održanoj u Novoj Gradiški , a u organizaciji tamošnjeg Industrijskog parka.

„Uz predstavljanje poduzetničke zone Industrijski park Nova Gradiška , cilj ove Konferencije bio je prepoznati faktore privlačenja investitora i uspješnosti poslovnih zona, te informisati poduzetnike o novim mogućnostima finansiranja“, pojašnjava Ajna Dedić, portparolka Agencije ZEDA.

Ovom prilikom predstavnici ove Agencije predstavili su poduzetničku infrastruktutru Grada Zenice, rad Agencije ZEDA i napore koje zajednički ulažu u privlačenju domaćih i stranih investitora, a u okviru Konferencije održan je i sastanak projektnih partnera projekta iNnova Net, na kojem se razgovaralo o trenutnim i budućim aktivnostima projketa, te planiranim edukacijama.

„Zahvaljujući upravo ovom projektu već iduće godine imaćemo renoviran dio zgrade Agencije ZEDA sa minimalno 35 uredskih prostora za mala i srednja i preduzeća početnike u biznisu“, napominje porparolka ZEDA-e Ajna Dedić.(V.J.)