Održan koncert Gradskog hora “Kasiopeja”

Nakon što su tokom sedmice od Međureligijskog vijeća Zenica dobili “Zeničku povelju mira”, Gradski hor Kasiopeja sinoć je u Crkvi Svetog Ilije održao koncert pod dirigentskom palicom Aldine Aganović.

Solisti su bili Jadranka Tepić, Ahmed Juhić, Enisa Begagić, Selma Kajić i Adaleta Tanović.

“Oni koji su bili na dodjeli Zeničke povelje mira čuli su da sam kazala da je to očekivano. To što radi Međureligijsko vijeće i što tumači Povelja mira upravo mi radimo. Nema razlike, prvo u starosnoj dobi pa onda općenito, svim našim odabirima pjesama, nastupima prije svega njegujemo pjesme, kompozicije svih naroda i konfesija Bosne i Hercegovine. To je očito prepoznato tako da smo ovaj koncert pripremili upravo zbog volje i želje da se zahvalimo”, kaže Branka Mehmedović, predsjednica Gradskog hora Kasiopeja.
Hor Kasiopeja je izuzetno aktivan, a dokaz tome je i činjenica da rad nisu prekidali tokom pandemije koronavirusa. Nakon koncerta u Crkvi Svetog Ilije, već naredne subote publici će se predstaviti koncertom Sonata time Beethoven. Koncert će se održati u BNP-u sa početkom u 20 sati.(N.G.)