Košarkaši Čelika upisali prvu ovosezonsku pobjedu

Košarkaši Čelika sinoć su u zeničkoj Areni u okviru 5. kola lige BiH odigrali meč protiv starih poznanika i rivala, Bosne-Royal.

Ekipa Čelika izborila je  tešku i do kraja neizvjesnu pobjedu rezultatom 93:87. Od nekada velikih klubova ostala je samo sjena jer oba kluba prolaze korz težak period. Gosti su u Zenicu doputovali sa nepotpunim rosterom od deset igrača. Tri uzastopna poraza sa početka lige i loša finansijska situacija u klubu ostavili su traga i na igru Čelika. Ekipa trenera Josipa Pandže odigrala je bolje prvih deset minuta. Bilo je 23:12. U nastvaku gosti uzvraćaju i na odmor se odlazi sa 43:44 za Bosnu. Na kraju trećeg perioda na semaforu je bilo 66:64 za ekipu Čelika. Posljednju četvrtinu Čelik otvara serijom 11:0 i odlazi na 77:64. U posljednjoj minuti u neizvjesnoj završnici Čelik je priveo susret rezultatom 93:87 .

U redovima domaće ekipe, Božović je upisao 22 poena i 21 skok. Nedim Buza i Haris Ćurevac stigli su do 22 poena.  Kod Bosne-Royal Enis Memić je postigao 26, dok je Luka Bulasvili dodao 24 poena.

Čeliku je bila ovo prva pobjeda u sezoni. U narednom 6. kolu Čelik gostuje u Širokom Brijegu. (M.P.)