Oko 80 pripadnika različitih službi i danas tragalo za turskim radnikom

Foto: zepce.ba

Nakon što je u četvrtak pronađeno tijelo jednog od dvojice turskih radnika koji su u ponedjeljak upali u nabujalu rijeku Bosnu u blizini Topčić Polja, blizu 80 pripadnika različitih službi i građana danas je ponovo pretraživalo teren nizvodno od mjesta događaja.

Tokom dana pretraživano je oko 25 km s jedne, odnosno druge strane obale rijeke Bosne nizvodno od mjesta gdje su radnici upali u vodu. Istovremeno nekoliko čamaca je bilo na vodi koji su također pretraživali rijeku. Oko 80 ljudi iz spasilačkih službi, rafting klubova učestvovalo je u akciji, ali i 16 turskog AFAD-a. Vodostaj rijeke Bosne u odnosu na prošli ponedjeljak kada su radnici upali značajno je manji, to je činjenica koja zasigurno olakšava prilikom potrage.
„Danas smo se bazirali na pretragu same obale, a također, radili smo i pretragu vodom sa nekoliko čamaca. Pretraga vodom se radila od mjesta pada radnika do Zavidovića, a pretraga obalom oko 25 km s desne, odnosno lijeve obale rijeke”, kaže Toni Matković iz GSS Žepče.
Prema riječima našeg sagovornika potraga se neće prekinuti sve dok se tijelo ne pronađe i na taj način porodica, prijatelji završe agoniju u kojoj se nalaze.
„Potraga se nastavlja i dalje, mi se nadamo da je ćemo je uspješno završiti i da ćemo pronaći tog čovjeka”, završava Matijević.
Podsjetimo, prilikom izvođenja radova na koridoru Vc dvojica radnika su upali u rijeku Bosnu u ponedjeljak, jedno tijelo je pronađeno u četvrtak, dok se za drugim još uvijek traga.(N.G.)