U potragu za radnikom kompanije Cengiz Insat uključila se i FUCZ, stiže i tim sa sonarom

Potragu uveliko otežava što je rijeka Bosna nabujala usljed obilnih padavina, kažu iz FUCZ.

Federalna uprava civilne zaštite se na zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona uključila u potragu za radnikom iz turske kompanije Cengiz Insat, koji je zajedno sa svojim kolegom bio angažiran na osiguravanju gradilišta autoceste na koridoru Vc.

Nesreća se desila u ponedjeljak 8. novembra kada su radnici s krana na deset metara visine pali u nabujalu rijeku Bosnu u blizini Topčić Polja, nedaleko od Žepča, nakon čega je za njima organizirana potraga.

Tijelo jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su jučer (11. novembra), pronašli u rijeci Bosni a za drugim nestalim muškarcem, državljaninom Turske, potraga je nastavljena.

Tim sa spasiocima, pripadnicima Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi i čamcem rano jutros krenuo je s pretragom desne obale korita rijeke Bosne nizvodno od Topčić polja prema Žepču.

Potragu uveliko otežava što je rijeka Bosna nabujala usljed obilnih padavina, kažu iz FUCZ.

U potragu su od početka bili uključeni pripadnici specijalne jedinice MUP-a ZDK sa čamcima, policija ZDK, GSS koji su čamcima pretraživali rijeku Bosnu, a kolege nastradalih radnika i mještani Topčić Polja, Golubinja i drugih naselja u blizin pomagali su u potrazi.

Danas će se potrazi pridružiti i tim sa sonarom Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko, jer je sonar koji ovaj tim ima prilagođen za ovaj tip rijeke.

Fokus.ba