Sindikat trgovine održao Sedmi kongres, utvrđen Plan rada do 2025. godine

Sindikat trgovine i uslužnih djelatnosti BiH na nedavno odražnom svom Sedmom kongresu, između ostalog utvrdio je Plan rada od 2021. do 2025. godine.

„Ovaj Kongres održan je pod motom „Sindikat po mjeri radnika“ i to je nešto što nam je u fokusu i Plana rada za naredni period, jer nam je osnovni cilj osiguranje rada dostojnog čovjeka u sektoru trgovine i usluga u BIH“, navodi Mersiha Beširović, ponovno izabrana predsjednica Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH.

„Posebno je važno da smo na Kongresu usvojili Strategiju borbe protiv korupcije u Sindikatu i to će svakako obilježiti naš rad u narednom periodu, a na osnovu ove Strategije izmijenjeni su i dokumenti samog Sindakata, te su utvrđene  odgovornosti, procedure, rizici i sve ono što bi i trebala predstavljati borba protiv korupcije“, ističe Mersiha Beširović, pojašnjavajući da u tome zapravo  žele biti model i primjer drugima u našoj zemlji, te i u praksi potvrditi svoj moto „Sindikat po mjeri radnika“.

U ostvarenju svoje misije kažu u Sindikatu trgovine i uslužnih djelatnosti BiH, ovaj Sindikat se opredijelio za rad zasnovan na povjerenju članova i zajednice, transparentnom i otvorenom pristupu, a predstavlja zapravo servis svojih članova, te je kao takav savjetodavni, tehnički i organizacijski oblik okupljanja radnika u sektoru trgovine i usluga u Bosni i  Hercegovini.(V.J.)