Derbi starih rivala: Košarkaši Čelika uz prisustvo publike dočekuju sarajevsku Bosnu

Susret starih rivala Čelika i Bosne u okviru 5. kola košarkaškog prvenstva BIH za zeničkog ligaša je utakmica prekretnice.

Loš start ovogodišnje sezone uz tri uzastopna poraza i jedno slobodno kolo, poremetili su dobru atmosferu u timu. Subotnja utakmica je prilika za prve bodove.

„Nama je utakmica protiv Bosne izuzetno bitna i dolazi nam u nezgodno vrijeme. Imali smo i slučaj korone ali je prošlo. Imamo dvije povrede. Nije idealna situacija ali moramo pokušati sa zdravim igračima da dođemo do pobjede. Grozno smo odigrali prva dva kola i to nas ničim ne opravdava, ni situacija u klubu, ni finansiranje, a niti sistem takmičenja. Sami smo krivi. Utakmica sa Borcem je pokazala da možemo bolje. To nam daje samopouzdanje i motiv i svjetlo na kraju tunela. Nadam se da ćemo uz podršku ljudi iz Zenice slaviti protiv Bosne“, izjavio je na posljednjem treningu Josip Pandža, trener OKK Čelik.

Najbolji igrač Čelika, centar Milivoje Božović istakao je da se i pored evidentnih problema spremaju za prvu pobjedu.

„Koliko god mi ovo voljeli i koliko god uživali  igrajući košarku većini od nas je ovo izvor prihoda i egzistencija. Nije nimalo prijatno kada vam plata kasni tri mjeseca. Međutim to ni kod jednog igrača nema alibi za ova tri poraza. Imamo povjerenje u upravu kluba da će to biti kako treba“, izjavio je Milivoje Božović.

„Nadam se da će doći dosta publike i da će nas to ponijeti da ostvarimo prvu pobjedu. Spremali smo se ove sedmice prilično dobro. U subotu očekujem pobjedu i da se vratimo u pobjednički niz“, optimista je i Nedim Buza, novo ime u Čeliku.

Goran Bulajić, predsjednik kluba naglasio je da je veoma važno što će sutra sa tribina imati podršku.

„Sutra nas očekuje utakmica pred publikom nakon više od godinu dana, moram se zahvaliti Institutu za sigurnost hrane i ministru Jupiću, sutra je svojevrsni test za našu publiku, nadam se da će nas podržati, ali uz sve epidemiološke mjere. Biće organizovana dva ulaza i dvije tribine. Ovo je za nas veoma bitna utakmica“, naglasio je Goran Bulajić.

Utakmica između Čelika i Bosne igra se u subotu od 17:00 sati u Areni „Husejin Smajlović“. (M.P.)