Policija nastavlja pretragu za dvojicom radnika koji su upali u Bosnu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nastavljaju i danas potragu za dvojicom turskih državljana koji su u utorak, oko 14.00 sati, na gradilištu autoputa Koridora Vc pali u rijeku Bosnu u rejonu naselja Kahrimani kod Žepča.

“Timovi specijalne policije su već na terenu. Pretražuju se uporedo i korito rijeke Bosne i obala”, potvrdila je Feni portparol MUP-a ZDK Aldina Alić.

Utopljenici su radnici turske kompanije Cengiz Innsat, koja gradi poddionicu Poprikuše – Nemila. Na tom je gradilištu jučer izvršen i policijski uviđaj, kojim je rukovodio dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva ZDK Dževad Zahirović.

“Tužilac je, nakon izvršenog uviđaja, kojem su osim policijskih službenika prisustvovali i federalni te kantonalni vještaci zaštite na radu, saslušao i svjedoke događaja. Sada se očekuju nalazi vještačenja”, kazala je u izjavi za Fenu portparol Tužilaštva ZDK Asmira Redžić.

U potragu za stradalim uključeni su i članovi gorske službe spašavanja i civilne zaštite iz više gradova te sportskih klubova sportova na vodi, ali i građani iz nekih naselja uz rijeku Bosnu kroz ZDK.

N1 BiH