Gradonačelnik Kasumović i direktor AMZ Mehta razgovarali o aktuelnim dešavanjima u kompaniji

FOTO: Zenicainfo.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i generalni direktor kompanije “ArcelorMittal” Zenica Nikhil Mehta danas su u prisustvu svojih nabližih saradnika u Gradskoj upravi održali sastanak posvećen aktuelnim dešavanjima u najvećoj zeničkoj kompaniji.

Sastanak je inicirao gradonačelnik Kasumović s ciljem dobijanja informacija o eventualnim posljedicama koje bi za građane Zenice imalo nepostizanje dogovora Uprave i Sindikata “ArcelorMittal” Zenica o novom Kolektivnom ugovoru, kao i aktiviranje generalnog štrajka u tom slučaju najavljenog za 15.11.2021. godine.

„Veza između Grada i željezare je neraskidiva i kao gradonačelnik iskreno se nadam da će obje strane pokazati dodatnu dobru volju i postići sporazum za dobrobit svih radnika, kompanije ali i svih građana Zenice. Gradska uprava sa mnom na čelu, kao i uvijek, radnicima i menadžmentu stoji na raspolaganju za svaki vid saradnje“, izjavio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Tokom sastanka, gradonačelnik i saradnici su infromisani kako će u slučaju da dođe do štrajka isporuka toplotne energije biti prekinuta, a projekat “Toplana Zenica” obustavljen.