Vozači oprez: Mokri i klizavi kolovozi

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu.

Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, a na dionicama u višim planinskim predjelima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima.
Na magistralnom putu Sarajevo-Foča mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, a autobusi i teretna vozila saobraćaju preko Romanije.
Zbog izlijevanja vode na kolovoz i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Podgrab-Jahorina (u mjestu Lisovići).
Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionici autoputa A-1  Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje).
Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina). Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.