Gradonačelnik Kasumović organizavao prijem za vrhunske sportiste i novčano ih nagradio za postignute rezultate

Gradonačenik Zenice Fuad Kasumović sa svojim saradnicima organizovao je prijem za šest zeničkih vrhunskih sportista.

Prijemu su prisustvovali atletičari Amel Tuka i Mesud Pezer, finalisti olimpijskih igara, Vedad Karić, najbolji bh. biciklista i osvajač balkanske medalje, Nizam Čančar, član bh. reprezetntacije u sjedećoj odbojci, Edin Konjić, najbolji bh. stonoteniser i Zerina Skomorac, reprezentativka BiH u streljaštvu i učesnica paraolimpijskih igara u Tokiju. Gradonačelnik Fuad Kasumović čestitao je sportistima na postignutim rezultatima i medaljama koje su osvojili za svoj grad i državu. Još jednom je naglasio da će Gradska uprava i u buduće podržavati vrhunske sportiste, uz stvaranje što boljih uslova za trenažni proces i nastupe, ali i omasovljenje sporta u Zenici.

„Kod mene su dolazili svi evropski ambasadori. Ja sam danas ponosniji i sretniji jer su ovo velikani ovog grada, koji trebaju još više i bolje, i za naš grad i državu da je promovišu. Shodno tome ja sam čuo njihove probleme, čestitao im na uspjesima. Gradska uprava će i dalje pomagati vrhunski sport. Ovo su sve prvi ljudi ovog grada“, izjavio je gradonačenik Zenice Fuad Kasumović.

U ime sportista na prijemu i novačnim nagradama zahvalio se najbolji bh. atletičar Amel Tuka.

„Želim da se zahvalim na ovom prijemu. Jedna velika stvar za nas. Pokazivanje poštovanja prema onome što radimo. Naš zadatak i jeste da postižemo što bolje rezultate kako bi smo predstavljali svoj grad i svoje klubove, i našu cijelu BIH. Drago mi je da sam jedan od sportista koji BiH predstavlja na najvišem nivou. Ovaj grad treba biti ponosan na sportiste koje ima i na mlade koji žele da se bave sportom, a mi smo tu da pokažemo svojim primjerom kako treba da se radi“, izjavio je Amel Tuka.

Gradonačenik Fuad Kasumović i Grad Zenica nagradili su atletičare Amela Tuku i Mesuda Pezera sa po 5.000 KM, Nizam Čančar nagrađen je sa 4.000 KM, dok su Vedad Karić, Edin Konjić i Zerina Skomorac dobili po 2000 KM.(M.P.)