Završena rekonstrukcija objekta Srednje muzičke škole

U JU Srednja muzička škola Zenica danas je održana svečanost povodom rekonstrukcije ovog objekta starog 116 godina.

Svečanim presjecanjem vrpce, danas su ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Spahija Kozlić i šef Turske vojne misije u BiH brigadir Bariša Konak ozvaničili završetak radova rekonstrukcije objekta Srednje muzičke škole u Zenici.

„Zamjenjena je stolarija, urađena fasada, a kada su u pitanju unutrašnji radovi urađena je i rekonstrukcija mokrih čvorova. Ukupna vrijednost radova je negdje oko 70 hiljada maraka. Najveći dio je dala Turska vojna misija, negdje oko 50 hiljada, a Ministarstvo je radilo unutrašnje radove, projekat rekonstrukcije i sve one druge radove koji su bili neophodni. Naš naredni korak je i zamjena dijela muzičkih instrumenata“, kazao je Spahija Kozlić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK.

„Ovo je već drugi put da nam izlaze u susret, a prvi put su radili rekonstrukciju 1996. godine. Zaista je bila neophodna rekontrukcija ovog važnog kulturnog objekta za naš grad, i ovom prilikom, u ime svih nas, želim da im se zahvalim“, kazao je za naš portal direktor JU Srednja muzička škola Zenica, Arnes Bajramović.

Ovom prilikom, brigadir Turske vojne misije u BiH Bariša Konak, je izrazio zadovoljstvo što će djeca, koji će biti korisnici ovo škole izrasti u buduće poznate muzičare i akademske građane.(E.S.)